Edelweis

Elite, IBOP (dr)

Ampere x United x Silvano N

Merrie

1.65 m.

2009

 
Edelweis

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Een echte powerhouse...

Voor wie een top fokmerrie zoekt hoeft niet verder te kijken. Edelweis combineert haar krachtige bewegingen met een mooi model en gezondheid. Een scherpe merrie die eventueel door een ervaren ruiter of amazone ook nog hogerop in de sport gebracht kan worden. Haar cijferlijst van de KWPN stamboekkeuring mag er zijn. Met een 8 voor de stap en de galop en driemaal een 8,5 voor de beweging, draf en houding. Edelweis is braaf in de omgang en op stal. Ze is zadelmak en op 4 jarige leeftijd tot ca. L-niveau aangereden. Na haar IBOP-test is ze verder ingezet voor de fokkerij. 

Ze bracht tot op heden drie nakomelingen, waarvan haar eerste nakomeling Jasmijn (v. Charmeur) het Ster, voorlopig keur en prok predicaat al op zak heeft. 

Een merrie voor sport en fokkerij.

Moeder is de Elite, preferente merrie Anemoon (v. United). Zij bracht naast de Elite merrie Edelweis de voorlopig Keur merrie Gardenia (v. Bretton Woods) en de Elite merrie Felicia (v. Oscar).

 

Anemoon haar halfbroer is de Grand Prix hengst Bond's Painting (v. OO Seven) van Hans van Bedaf. Zijn zoon Chiel nam in 2017 de teugels over en won met de hengst op het EK Children teamgoud. Ook haar andere halfbroer Ellington (v. Jazz) loopt succesvol op Internationaal PSG/Inter I niveau.

Grootmoeder is de ster, voorlopig keur, preferente prestatie merrie Tillandsia. Zij bracht naast Anemoon en Bond's Painting de Elite, sport dressuur merrie Hippophae (v. Dreamboy). Hippophea haar eerste nakomeling Lisadora (v. De Niro) werd dit jaar ster en voorl. keur verklaard.

Vraagprijs:

VERKOCHT

Locatie:

Regio 's-Hertogenbosch

Land:

Nederland

Elite, IBOP (dr)

Drachtig:

Nee

Gedekt door:

Uitgerekend:

Bedrijf

 
Fokker

Regio 's-Hertogenbosch

Nederland

Horsetelex
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!