Grace Kelly

Elite, Sport-drs, D-OC

Special D x Belisar x Zirkoon

Merrie

1.63 m.

2011

 
Grace Kelly

Fontaine TN

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

SOLD!


Een echte ster...


Grace Kelly is een nakomeling van de naar de USA verkochte hengst Special D (v. Metall). 

Ze is een bewerkbare merrie die braaf is in de omgang en onder het zadel veel looplust heeft. Ze werd in 2018 voorlopig keur verklaart en met het behalen van haar D-OC predikaat tevens Elite. Datzelfde jaar werd ze uitgebracht op Z2 niveau en behaalde daarmee direct haar Sport-predicaat. Grace Kelly heeft een mooi front, beweegt bergop met ruimte en souplesse en heeft de potentie om hoger in de sport uitgebracht te worden. 


Ze is voor 2021 drachtig van de grootramige hengst Fontaine TN (v. Finest x Samarant) die in 2018 een 2e plaats behaalde bij de Hengstenleistungsprüfung in Adelheidsdorf. 


De cijferlijst van Fontaine TN mag er zijn!

Interieur: 9,25, karakter: 9,00, werklust: 9,50, draf ;8,50, galop; 9,50 stap; 8,50, rittigkeit: 9,00


Grace Kelly heeft een lage verwantschap met de KWPN populatie en is daarom een interessante merrie voor sport en fokkerij. 

Moeder is de ster, preferente, prok merrie Veralin (v. Belisar). Naast Grace Kelly leverde zij de ster ruin J'adore (v. Apache) en de ster, voorlopig keur, D-OC merrie Lauryn Hill (v. Grand Galaxy Win).


Grootmoeder is de keur, preferente merrie Gera (v. Zirkoon). Zij leverde maarliefst 5 ster merries, waarvan Veralin en de merrie Nicolet (v. Belisar) tevens het preferent predicaat behaalde. Haar nakomelingen Markus en Simons, die eveneens de hengst Belisar als vader hebben, werden respectievelijk op Z1 en Z2 niveau in de sport uitgbracht.

Vader is de hengst Special D (Metall x Zandigo). Hij werd goedgekeurd met een 8,5 voor zijn aanleg als dressuurpaard en voor alle drie de basisgangen. 

Hij eindige tweemaal op de tweede plaats in de KWPN hengstencompetitie en op 4-jarige leeftijd won hij de PAVO-cup, een jaar later overtuigde hij tijdens het WK in Verden met een 8,38 in de finale. Onder Diederik van Silfhout was hij succesvol in de Lichte Tour.

Ook in de fokkerij liet Special D geruime tijd van zich horen met een hoog percentage merries met een predicaat en leverde hij meerdere keuringskampioenen en de goedgekeurde hengsten Zanzibar (mv. Pretendent), Blue Horse Zo Special (mv. Caritas) en Andretti (mv. Sandro Hit).

In 2013 werd Special D naar de USA verkocht waar hij zijn carrière in de sport en fokkerij voortzet.

Vraagprijs:

VERKOCHT!

Locatie:

Balkbrug

Land:

Nederland

Elite, Sport-drs, D-OC

Drachtig:

Ja

Gedekt door:

Uitgerekend:

12-05-2021

Bedrijf

 
Fokker

Mw. H. Meendering

+31 6 53592841

Balkbrug

Nederland

Horsetelex
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!