Vidal Van De Bosakkerhoeve

Bamako de Muze x Rubin Cortes x Weltmeyer II

Hengst

20-7-2021

S

 
Vidal Van De Bosakkerhoeve

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Vidal van de Bosakkerhoeve is een scherp alround gefokt veulen. Hij beweegt met veel lossigheid en kracht. Een veulen waar je letterlijk alle kanten mee op kunt. Hij heeft de beweging voor de hogere dressuur en met vader Bamako de Muze de allerbeste springgenen. Voor wie deze twee klasses wil combineren is er een zekere toekomst in de eventing.

Moeder Daytona van het Bloemenhof is een nakomeling van de Oldenburger Grand Prix hengst Rubin Cortes. Hij was reserve kampioen van zijn jaar en werd geroemd om zijn bewerkbaarheid. Hij liet zich dan ook op jonge leeft eenvoudig naar het allerhoogste niveau rijden.


Via de merrie Ferwinne (v. Wendekreis) vinden we in de merrielijn het 1.40m. geklasseerde springpaard Upshot (v. Darco) en haar dochter Silhouet (v. Remondo) bracht het 1.60m. geklasseerde paard Aragon Rouet (v. Baloubet du Rouet) - Meg O'mara (USA).
Vader Bamako de Muze is een Once in a lifetime horse"" , superman van Karline en uithangbord van Stal de Muze. Bamako de Muze is het allemaal. Zelf is hij een zoon van een legendarische vader, Darco en een al minstens even legendarische moeder, Fragance de Chalus. In de sport hij heeft zich bewezen tot op vijfsterrenniveau onder het zadel van Karline De Brabander en nu lijken zijn oudste nakomelingen de fakkel te gaan overnemen.


Uit zijn eerste jaargangen springen er ondertussen reeds een heel aantal op niveau 1.60m zoals Don Juan van de Donkhoeve, Sea Coast Monalisa van 't Paradijs, Elize en Bellissimo Z. Ook zijn nog jongere nazaten lijken uiterst beloftevol. Allen worden ze geroemd om hun vermogen en uitstekende wedstrijdmentaliteit. Bamako leverde reeds goedgekeurde hengsten bij onder meer alle grote Belgische stamboeken, inclusief de BWP keuringskampioen in 2013 en ook op veilingen gaan zijn nakomelingen als zoete broodjes over de toonbank.


Op de HorseTelex-ranking voor hengsten met minstens 60 nakomelingen (maximaal 13 jaar oud) in de internationale springsport staat Bamako begin 2021 op een geweldige tweede plaats. Op basis van zijn nafok werd Bamako door BWP intussen al uitgeroepen tot Ambassadeur.


Bron: Joris de Brabander

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

MW. L. d'Heer

Zele (B)

België

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!