C

Casall ASK x Cassini I x Carthago

Merrie

15-05-2019

Medium/Large

 
C

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Een prachtig elegant gebouwd merrieveulen met een opvolging van top springhengsten in de pedigree om van te dromen.

 

Haar halfzus van Levisto Z x Cassini I werd in 2014 winnaar van haar groep op het Z-Festival in Lanaken op een totaal van ca. 100 veulens. Zij werd op de veiling verkocht voor een bedrag van € 12.000,- 

Een veulen uit de merrielijn van de goedgekeurde en internationaal 1.60m geklasseerde hengst S I E C Captain Future (Chellano Z x Dollar dela Pierre x Carthago).

Moeder is de ster merrie Z-Cassy. Zij is een nakomeling van een van de meest invloedrijke hengsten van het Holsteiner Verband, Cassini I (Capitol I x Caletto II). Onder zijn ruiter Franke Sloothaak was hij zeer succesvol op het allerhoogste niveau. Hij staat echter vooral bekend als topverver. Beroemde nakomelingen zijn o.a. Berlin (Gerco Schröder), Cumano (Jos Lansink) en Carambole (Willem Greve). Z-Cassy haar eerste nakomeling Superstar Z (v. Stakkato) ontving bij het KWPN het prok en ster predicaat. Haar tweede nakomeling de hengst Imposant (v. Verdi TN) heeft zijn eerste stappen in de sport gezet en springt op 1.10 m. niveau. Haar dochter van Levisto werd als 1e geplaatst van de groep van ca. 100 veulens op het Z-Festival in Lanaken in 2014. Zij werd op de veiling verkocht voor een bedrag van € 12.000,-! 

Grootmoeder Libelle VIII (V. Carthago) staat aan de wieg van een groot aantal sportpaarden. Zelf bracht zij diverse internationaal 1.30m. springpaarden. Haar dochter Baladia (v. Acadius) bracht twee 1.45 m. springpaarden en een 1.50 m. springpaard. Haar dochter Caipirinha (Dollar dela Pierre) is de moeder van de goedgekeurde en internationaal 1.60 m. springende hengst S I E C Captain Future Z (v. Chellano Z).

Vader Casall (Caretino x Lavall I) is een van Holsteiner's beste hengsten, zowel in sport als in fokkerij. Hij heeft meerdere nakomelingen in de topsport nagelaten en bijna 50 goedgekeurde zonen, zoals Casallo Z, Cristallo en Alicante.

Casall ASK is in eigendom van het Holsteiner Verband en daarom alleen beschikbaar voor Holsteiner merries. In 2017 nam Casall ASK afscheid van de sport. Zijn ruiter Rolf-Göran Bengtsson omschrijft de hengst als super intelligent en super lief!

Vraagprijs:

In overleg

Locatie:

Regio Eindhoven

Land:

Nederland

 
Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v