top of page

Classy-Bessy Risky Wisky Z

Colorit Z x Bon Bravour x Ulft

Merrie

24-06-2022

L

Anker 1
Classy-Bessy Risky Wisky Z
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Dressuur of springen.. deze dame is van alle markten thuis!


Classy-Bessy is een allround gefokt merrieveulen. Haar vader is de 1.60m. geklasseerde hengst Colorit Z. Haar moeder is een nakomeling van Bon Bravour die onder Anky van Grunsven toont alles in huis te hebben voor de Grand Prix dressuur. Classy-Bessy beweegt met ruimte en souplesse. Ze beschikt over drie uitstekende basisgangen. Ze is een interessant gefokt veulen voor de eventingruiter/-amazone,  met haar percentage volbloed van meer dan 47%.

Moeder Idola is een grootramige merrie van de hengst Bon Bravour (v. Painted Black). Onder Anky van Grunsven toont de hengst alle Grand Prix oefeningen te beheersen. Idola beschikt over 3 uitstekende gangen, waarbij vooral de draf opvalt.


Grootmoeder Pernille is een nakomeling van de KWPN Keur hengst Ulft (v. Le Mexico). Zij bracht het internationaal 1.30m geklasseerde springpaard Grappa (v.. Contact vd Heffinck) en de Z1 dressuurgeklasseerde Elite, IBOP-drs, D-OC merrie Jewel (v. Samba Hit II). Jewel scoorde bij haar IBOP een puntentotaal van 77 punten en noteerde 3x het cijfer 8 voor haar galop, souplesse en rijdbaarheid en bewerkbaarheid.


Overgrootmoeder Jose (v. Sultan) bracht naast Pernille de merrie Sasha die op haar beurt aan de wieg staat van twee M-dressuur geklasseerde paarden en de Zwarte Tour geklasseerde ruin Bono (v. Rubiquil).Colorit Z is een opmerkelijke verschijning. Wie hem ooit ontmoet heeft vergeet hem nooit meer. De mooie schimmel had als sportpaard net dat tikkeltje extra, dat aparte waar een fokker naar op zoek is. Colorit Z gaf zich steeds voor 100%. Er zullen weinig paarden zijn zoals Colorit Z, die zo goed meedenken in de ring en daarbij de kwaliteiten hebben om elke GP die hen voorgeschoteld wordt gemakkelijk te kunnen springen. Die kwaliteiten erfde hij van zijn vader Coriano Z die zelf een enorme betekenis had in de carrière van Judy Ann Melchior. Ook de nakomelingen van Colorit Z worden geprezen om hun eenvoud, betrouwbaar karakter en bijzondere rijdbaarheid. Het zijn stuk voor stuk aangename paarden met een fijne galop die over voldoende vermogen beschikken. Zo bijvoorbeeld ook Emily Mofitt’s Carlson 86, David Will’s Concordia 49 en Eveliina Talvio’s Chelsea.


Bron: Zangersheide


Video

Vraagprijs:

Op aanvraag

Anker 2
Fokker

Dhr. C. Kouwenhoven

Chaam

Nederland

Horsetelex
Anker 3
Contact springveulen
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!

bottom of page