top of page

Speedy De Veste

Opium JW Van De Moerhoeve TN x Numero Uno x Hamlet

Hengst

09-06-2022

M

Anker 1
Speedy De Veste
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Onmiskenbaar springtalent!


Speedy de Veste is een zeer aansprekend atletisch hengstveulen van de onder Willem Greve goed presterende en in februari van dit jaar naar de USA verkochte Opium JW van de Moerhoeve (v.  Kannan).


In de directe merrielijn vinden we een groot aantal bovengemiddeld presterende springpaarden, waaronder de internationaal 1.60m. geklasseerde Rancorrado (v. Gran Corrado) - Cian O'Connor (IRL).

Video


Moeder is de Sport-spr., 1.40m. geklasseerde en PROK gekeurde merrie Doriena V (v. Numero Uno). Ze bracht tot op heden 4 nakomelingen, waarvan de oudste de ruin Intressant (v. Baloubet du Rouet) internationaal op 1.35m. in de sport wordt uitgebracht.


Grootmoeder is de uitzonderlijk goed fokkende Keur, Prestatie merrie Marieska (v. Hamlet). Zij bracht de 1.30m. geklasseerde merrie Zanella (v. Sheraton) en maar liefst 6 paarden die 1.40m. of hoger in de springsport presteren, te weten:

Eigenwijs V (v. Verdi TN) - 1.45m. - Pieter Keunen (NED)

Doriena V (v. Numero Uno) - 1.40m. - Rosanne Janssen (NED)

Carino V 2 (v. Numero Uno) - 1.45m. - Caroline Müller (GER)

Urbanus (v. Gran Corrado) - 1.40m. - Walter Ulan (SVK)

Tharcorado (v. Gran Corrado) - 1.40m.

Rancorrado (v. Gran Corrado) - 1.60m.  - Cian O'Connor (IRL) - deelnemer EK Windsor 2009

Opium JW van de Moerhoeve is één van de springsensaties van België en is met zijn super talent en ongelofelijke bloedvoering een zeer interessante aanwinst voor de springpaardenfokkerij. In de Belgische hengstencompetitie en jonge paardencycli toonde Opium JW van de Moerhoeve zijn onbegrensde springkwaliteiten, waarbij hij voorzichtigheid en reflexen combineert met instelling en extra vermogen.


Vader Kannan behoort al jaren tot ’s werelds beste verervers en produceerde springcracks zoals Nino des Buissonnets (Steve Guerdat), Molly Malone V (Bertram Allen), Quabri de l’Isle (Pedro Veniss), Tokyo (Christian Ahlmann), Quorida de Treho (Romain Duguet) en nog vele anderen. De pedigree van Opium bestaat louter uit stempelhengsten met vervolgens Nabab de Rêve, Chin Chin en Quidam de Revel op rij.


Moeder Ischgl de Muze sprong op internationaal niveau onder Joe Clee en gaf naast Opium ook al de goedgekeurde hengst Mumbai van de Moerhoeve, die tegenwoordig bij Stal Beerbaum voor het hoogste werk wordt opgeleid. Opiums grootmoeder VDL Groep Eureka is in Nederland wel bekend; onder Maikel van der Vleuten sprong Eureka bijzonder succesvol op internationaal niveau en bemachtigde ze in 2014 de Nederlandse kampioenstitel senioren in Mierlo. Overgrootmoeder Beauty-Belle van ’t Roosakker is vervolgens een dochter van de wereldberoemde Goliath Z-dochter La Belle van Sombeke. La Belle stond aan de basis van een ongekende lijst internationale springpaarden, maar is vooral moeder van Grand Prix-winnares Ta Belle van Sombeke – de moeder van Glock’s London (Gerco Schröder), Golden Hawk (Shane Breen), Taran de la Pomme (Kevin Staut) en A Pikachu de Muze (Billy Twomey.


Opium JW van de Moerhoeve werdt opgeleid door mede-eigenaar Willem Greve, die hem qua talent vergelijkt met zijn tophengsten Carambole en Grandorado TN. 


Bron: Team - Nijhof

Vraagprijs:

Op aanvraag

Anker 2
Fokker

Dhr. L.G.M. Vestjens

Someren

Nederland

Horsetelex
Anker 3
Contact springveulen
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!

bottom of page