Ojade S

Poker de Mariposa x Heartbreaker x Esteban

Merrie

17-06-2019

Medium

 
Ojade S

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Schoonheid en talent heeft een naam

Ojade S is een zeer mooi gemodelleerd merrieveulen met een geweldige pedigree. Haar fijne karakter, elastische beweging en correcte bouw verraden dat ze een toekomstige kandidaat is voor de topsport.

Drie generaties van de moederlijn hebben al 6 paarden voortgebracht die 1.40 m. of hoger springen.

Ojade S komt uit de KWPN elite sport merrie Ushi S (v. Heartbreaker). Zij presteerde succesvol op 1.35 m. niveau en ging in de ring door het vuur voor haar berijder. Twee van haar dochters van Nabab de Reve en van Vigo d'Arsouilles (Nabab de Reve) springen inmiddels op 1.30 m. niveau. De keuze van de fokker voor de hengst Poker de Mariposa (Nabab de Reve) is daarom geen verassing. In de merrielijn vinden we tevens de succesvolle GP paarden Finesse van Emile Hendrix en Sterrehof's Baccarat van Marc Houtzager.

Ushi S is een dochter van de legendarische hengst Heartbreaker. Hij was in 2016 KWPN paard van het jaar. Op basis van zijn ontelbare succesvolle nakomelingen werd hij in 2009 preferent verklaard. Heartbreaker heeft 10 goedgekeurde zonen en 19 goedgekeurde kleinkinderen, waaronder Cidane, Toulon, Zambesi, Actionbreaker. Zijn lijst met succesvolle nakomelingen is eindeloos: Romanov II, VDL Groep Zidane, Early, Hello Sanctos...

Heartbreaker heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 30 bereikt. Het was geweldig mooi om te zien hoe hij op de hengstenshow van Team Nijhof voor een enthousiast publiek voorgesteld werd.

Vader Poker de Mariposa is de zoon van de top hengst Nabab de Reve (Quidam de Revel x Jalisco B) en de merrie Ilena de Mariposa (Berlin x For Pleasure). Hij is een van de meest interessantste jonge hengsten van zijn jaargang. Hij werd in 2018 reserve kampioen van de BWP hengstenkeuring.

Poker de Mariposa is door fokkers veel ingezet op hun top merries. Zijn vader Nabab de Reve bracht nakomelingen zoals Vigo d'Arsouilles en Cashmir van het Schuttershof die op het hoogste niveau presteren. De verwachtingen van zijn zoon Poker de Mariposa zijn dan ook hoog. Zijn eerste nakomelingen lijken veelbelovend met een correcte bouw, beweging en karakter. Twee veulens van Poker de Mariposa werden onlangs geveild in Ommen en Münster voor respectievelijk 15.000 en 17.000 euro.

De merrielijn van Poker de Mariposa is van hoge kwaliteit. Zijn moeder Ilena de Mariposa sprong zelf in het 1.55 m. Zij is op haar beurt de dochter van Flora de Mariposa. Zij is een van de beste springpaarden van de wereld en won Team goud met Pénélope Léprevost uit Frankrijk op de Olympische spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Vraagprijs:

Op aanvraag

Locatie:

Regio Eindhoven

Land:

Nederland

 
Ushi S
Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v