Palkio van Macker Z

Pommerol de Muze x Utrillo Z x Kimball

27-5-2022

M/L

 
Palkio van Macker Z

engelsevlag.jpg
youtube_logo.png
youtube_logo.png

Palkio van de Macker Z is een aansprekend, sterk en correct gebouwd hengstveulen van de VDL hengst Pommerol de Muze (v. Emerald) op de foto en video is hij nog maar 10 dagen oud en wat toont hij al een fijne galop met veel balans! 

Moeder Fortuna Dg is een nakomeling van de Grand Prix hengst Utrillo van de Heffinck (v. Clinton). 


Grootmoeder Quinzy is een nakomeling van de 1.60m. geklasseerde hengst en Darco zoon Kimball. Quinzy bracht o.a. het 1.25m. paard Exclusive van ter Hilst. 


In de merrielijn vinden we de merrie Ranja van het Dommelhof (v. Darco). Zij bracht de 1.40m. paarden Cuba van het Lindehof (v. Major de la Cour), Hautesse van de Bisschop/Hoelahoep (v. Heartbreaker) en het 1.55m. paard Werca van het Lindehof (v. Bon Ami).

Pommerol de Muze brengt de beste springgenen bij elkaar en stamt uit één van de beroemdste Belgische moederlijnen. Vader Emerald behoort onder Harrie Smolders al jarenlang tot de succesvolste springpaarden ter wereld en maakte onder meer deel uit van de Olympisch equipe in Rio de Janeiro in 2016. Daarnaast won Emerald de vijfsterren Grote Prijzen van Chantilly en Bordeaux, werd hij tweede in de Wereldbekerfinale en sprong hij dubbel foutloos in tal van landenwedstrijden. Hoewel Emerald geen grote aantallen nakomelingen kende uit zijn eerste jaargangen, springt al een aanzienlijk percentage op internationaal 1,50m-niveau of hoger. Denk aan nakomelingen als Igor (Jos Verlooy), Jeunesse van ’t Paradijs (Lorenzo de Luca), Iluna (Ramiro Quintana), Imerald van ’t Voorhof (Paul O’Shea), Jaguar vd Berghoeve (Matthew Sampson & Janika Sprunger), et cetera.


Pommerols grootvader Kannan prijkt al jarenlang in de hoogste regionen van de WBFSH Sire Ranking en nog altijd blijven nieuwe talenten doorbreken. Dan Taran de la Pomme – de zoon van Tolano van ’t Riethof die onder Kevin Staut op het hoogste niveau succesvol was. Taran de la Pomme is gefokt uit Ta Belle van Sombeke en dat maakt hem de halfbroer van Glock’s London (Gerco Schröder) en Golden Hawk (Shane Breen). Vervolgens gaat Pommerols afstamming terug op de tophengsten Darco, Nabab de Rêve en Chin Chin.


Bron: VDL Stud

Video

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Mw. M. Jackers

+32 474 62 45 50

Herstappe

België

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!