Suzie-May Bria WJ

Blue Hors Monte Carlo x Uphill x Ferro

Merrie

1-5-2022

L

 
Suzie-May Bria WJ
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Top gefokt merrieveulen uit de welbekende Bria-stam!


Suzie-May Bria WJ is een zeer interessant dressuurveulen voor sport en fokkerij. Ze staat goed in het dressuurmodel, is correct gebouwd, met maat en formaat en drie bovengemiddelde gangen. Daarnaast beschikt ze over een vriendelijk en werkwillig karakter.  


Een veulen uit de merrielijn van de goedgekeurde hengsten Voice (v. De Niro), OO Seven (v. Rubinstein I), Kyton (v. Ferguson) - Bart Veeze, de goedgekeurde Grand Prix hengst Don Olymbrio (v. Jazz) en het Grand Prix paard Olympic Barbria (v. Doruto) - Tineke Bartels (NED)

Moeder is de Elite, IBOP-dr, PROK gekeurde merrie Elbria E (v. Uphill). Zij noteerde tijdens haar IBOP-proef maarliefst een 8,5 voor haar rijdbaarheid en bewerkbaarheid. 


Grootmoeder is de Keur, Preferente, IBOP-dr. merrie Wilbria (v. Ferro). Zij leverde naast Elbria E onder andere de Elite, IBOP-dr merries Hilbria E (v. Charmeur) en  Conbria E (v. Voice). Die op haar buurt het PSG/Inter I paard Amstelstreeks High Fidelity (v. Tango) bracht. Daarnaast is zij de moeder van niemand minder dan de KWPN goedgekeurde hengst Kyton (v. Ferguson). Kyton schreef dit jaar met zijn ruiter Bart Veeze het Nederlands Indoorkampioenschap ZZ-licht op zijn naam en maakte zijn debuut in het ZZ-zwaar met een percentage van bijna 75%. 


Overgrootmoeder is de Elite, Keur, Preferente, Prok merrie Silbria (v. Weyden). Zij leverde o.a. de Elite, IBOP-dr., Sport-dr., PROK gekeurde merrie C'est Bria VCG (v. Valdez), het Z2 dressuurpaard Fresco VCG (v. Don Schufro) en de Elite, IBOP-dr., PROK gekeurde merrie ICI Bria VCGBlue Hors Monte Carlo was als 2,5 jarige hengst de smaakmaker op de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch, kreeg meerdere keren applaus van het enthousiaste publiek en werd dan ook Premiehengst tijdens deze KWPN-Hengstenkeuring 2020. Daarna werd hij voor de helft verkocht aan Gestüt Blue Hors in DK en werd in Maart ook Premiehengst tijdens de Deense Hengstenkeuring gevolgd door een fantastische 14-dagen test in Vilhemsborg en daarna een goed dekseizoen. Bij het KWPN-Verrichtingsonderzoek werd hij reservekampioen met een score van 87.5 punt en met maar 0.5 punt  verschil met de winnaar.


De 14-dagen test in Denemarken was een grote concurrentiestrijd. Hier deden ook alle 3-jarige jonge dressuurhengsten aan mee die door Andreas Helgstrand zijn aangekocht. De overall winnaars waren Blue Hors Monte Carlo en Iron.


Uitslag 14-dagen test Blue Hors Monte Carlo:

  • Interieur 10

  • Stap 9.0

  • Draf 9.0

  • Galop 9.0

  • Rittigkeit 9.0

  • Rittigkeit testruiter 8.5

  • Vrijspringen 6.0

Video

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Mw. R. Willems

+31 6 50870458

Belfeld

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!