Picasso-N

Escolar x Johnson TN x Uptown

Hengst

01-05-2020

Medium/Large

 
Picasso-N
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Laat je verassen...

Picasso-N is een veulen uit een zeer interessante combinatie van Duitse en Nederlandse Grand Prix hengsten. Hij heeft drie goede basisgangen, waarbij vooral het eenvoudige gemak waarmee hij in galop schakelt opvalt. Hij is regelmatig in de hand en heeft een aanhankelijk, vriendelijk en bewerkbaar karakter. Picasso-N beschikt over een sterk, correct fundament en de genen voor het hogere werk.

Halfbroer Maxim-N (Glock's Toto jr. ) werd afgelopen jaar goedgekeurd voor de dekdienst bij het Oldenburger Verband.

Moeder is de Elite merrie Helina-N. Een nakomeling van de onder Hans Peter Minderhoud succesvolle Grand Prix hengst Johnson (v. Jazz). Deze jonge merrie is sinds dit jaar hengstenmoeder van de bij het Oldenburger Verband goedgekeurde hengst Maxim-N (Glock's Toto jr.) 

Grootmoeder is de Elite Sport (dr) merrie Capetown (v. Uptown). Zij werd zelf tot en met Z2-niveau in de sport uitgebracht. Naast Helina-N bracht zij ook de ster, prok merrie Lea Finn (v. Desperado). Haar haar halfzus Penny Lane (v. Juventus) is de moeder van de bij het Hannoveraner Verband goedgekeurde hengst Lord Kingsley (Lord Loxley I) halfzus Zaffira (v. Riverman) is de moeder van het Inter A/B/II paard Begijnhoeve's Emerald (v. Wynton)

Overgrootmoeder is de Keur, Preferente, Prestatie merrie Let it Be (v. Gershwin).  Naast Capetown bracht zij de Keur, IBOP-drs, Sport-drs merrie Abby Road (v. Gribaldi), de Ster merrie Penny Lane  (v. Juventus), de Keur, Preferente, IBOP-drs merrie Zaffira (v. Riverman) en het PSG paard Ricardo (v. Juventus).

Vader is de Duitse Grand Prix hengst Escolar (Estobar NRW x Fürst Piccolo). Hij is al jaren de leider in de Duitse fokwaarde schatting dressuur. Deze nummer 1 positie heeft hij niet alleen te danken aan zijn eigen prestaties, maar vooral ook aan die van zijn nakomelingen.  

 

In 2012 en 2013 won hij het Bundeschampionat en werd hij afgelopen jaar met zijn berijder Hubertus Schmidt opgenomen in het Duitse Olympisch kader voor Tokyo.

 

Inmiddels heeft hij 20 goedgekeurde zonen en waren het in 2018 zijn nakomelingen die het Kampioenschap in Westfalen domineerden. Met maar liefst negen nakomelingen die medailles veroverden!  ​

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Dhr. Piet Nijssen

+31 (0)6 - 53655621

Asten-Heusden

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v