Pancho

Henkie x Andretti x Enrico x

Merrie

22-04-2020

M/L

 
Pancho
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Top model en extra bewegen!


Beter kan je ze bijna niet wensen. Pancho is een zwarte schoonheid die heel mooi in het dressuurmodel staat. Ze is lang gelijnd met een prachtig front. Daarnaast beschikt ze over 3 bovengemiddelde gangen. Ze beweegt met ruimte, souplesse en mechaniek in de gewrichten. 


Een dressuurtalent voor sport en fokkerij!

Moeder is de Elite, IBOP-drs merrie Gilanta (v. Andretti). Pancho is haar eerste nakomeling. Gilanta noteerde bij haar IBOP mooie cijfers met een 8 voor haar galop en een 8,5 voor haar rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Momenteel wordt ze getraind om haar sportpredicaat te behalen. 


Grootmoeder is de Ster merrie Ilanta (v. Enrico x). Zij bracht naast Gilanta de Ster merrie Olanta (v. Amsterdam). Zij bracht op haar beurt het internationale springpaard Quivive S Z (v. Quasimodo Z) die door Eric van der Vleuten op internationaal 1.55m niveau werd uitgebracht. Tevens bracht zij het ZZZ-dressuurpaard Wico van Hilsberg (v. Osmium). Ilanta bracht tevens de ruin Indorado (v. Desperado) die op Z1 niveau wordt uitgebracht.

Vader is de Gelders gefokte KWPN hengst Henkie (v. Alexandro P).  Als veulen werd hij gekroond tot Veulenkampioen, in 2015 werd hij kampioen van de KWPN hengstenkeuring en het verrichtingsonderzoek. Onder zijn amazone Adelinde Cornelissen overtuigd Henkie als dressuurpaard en behoort hij bij de absolute wereldtop.  Hij mocht zich al meermalen als winnaar opstellen in de hengstencompetitie en wist vier jaar op rij de finale te behalen van het WK Jonge Dressuurpaarden met als hoogtepunt zijn optreden in 2016 waar hij met een score van 91% zich als tweede mocht opstellen.


Ook zijn nakomelingen mogen er zijn. Bij de afstammelingen keuring vielen vooral de veulens uit merries met rijpaardenbloed op.  De veulens tonen veel souplesse, een goede beentechniek en een mooi voorbeen gebruik.  Op Sell Veulenveiling werd zijn dochter Lafeniz Texel voor een recordbedrag van € 24.000,- verkocht.
Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Dhr. J. Jansen

Luyksgestel

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v