Rodelinda

Jameson RS2 x Don Schufro x Sandro Hit

Merrie

15-6-2021

M/L

 
Rodelinda
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Rodelinda is een dressuurtalent in de dop. Een prachtig model en Grand Prix dressuurgenen komen samen. Ben je opzoek naar een veulen voor het hogere werk, dan moet je zeker een kijkje gaan nemen!


Uit de merrielijn van de Grand Prix paarden Sophie V B, Donnero, Den Haag, Daily Mirror en Fidermark NRW.

Moeder Sophie V B (v. Don Schufro) liep in Frankrijk met haar amazone Maxime Collard op Grand Prix niveau. Phoebe is haar tweede nakomeling. Haar 1e dochter Keira (v. Don Juan de Hus) werd via Sell Veulenveiling in 2015 voor € 11.500,-  verkocht naar Zweden.


Grootmoeder Surprise du Jour (v. Sandro Hit) werd op de PSI Auction in 2001 voor het recordbedrag van € 530.000,- verkocht. Ze is de volle zus van de goedgekeurde hengst Stoiber SN (v. Sandro Hit) en de halfzus van de goedgekeurde hengst Dardanos N (v. Davignon I). 


Overgrootmoeder is de Staatspremie merrie Woitana (v. Weltmeyer). Zij is de tante van het Grand Prix dressuurpaard Donnero (v. Donnerhall), het LT paard en WK zilveren medaille winnaar WK jonge dressuurpaarden  2010 Soliere (v. Sandro Hit) en de tante van de goedgekeurde Grand Prix dressuurhengst Fidermark (v. Florestan I)

Vader is de hengst Jameson RS 2. 

Alles heeft hij al gewonnen, Verrichtingsonderzoek, Pavo Cup en 2x de Hengstencompetitie. Ook op het W.K. maakte hij veel indruk met zijn kracht, macht, uitstraling en mega galop.


Zijn eerste veulens zijn in 2020 geboren en lijken net als hun vader veel kracht te hebben. Veel veulens werden direct verkocht voor de opfok als hengst en dressuursport. Dit geeft al een sterke indicatie aan naar de vererving van Jameson RS2 en we verwachten een grote toekomst voor hem in sport en fokkerij!


2020
Winnaar Finale Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten Den Bosch met 94 punten


2019
Wat een jaar voor Jameson RS2 en Marieke van der Putten!

Winnaar Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten Zuidbroek met 93 punten

Winnaar Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten Ermelo met 94 punten

2e pl. Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten De Peelbergen met 93 punten

3e pl. Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden

W.K. 5-jarige dresssuurpaarden Finale W.K. 8e plaats met een score van 88.4%

W.K. 5-jarige dresssuurpaarden ex aequo 7e plaats qualificatie ronde met een score van 89.0%

Winnaar Finale Hengstencompetitie 4-jarige dressuurhengsten Den Bosch met 91 punten

In alle Hengstencompetities kreeg Jameson RS2 een 10 voor zijn galop en in Ermelo noteerde hij ook een 10 voor zijn draf!


2018
Onvoorstelbaar wat Jameson RS2 met Marieke van der Putten in 2018 heeft neergezet:

Winnaar Hengstencompetitie 4-jarige dressuurhengsten Zuidbroek met 93 punten

Winnaar Hengstencompetitie 4-jarige dressuurhengsten Ermelo met 94 punten

Winnaar Hengstencompetitie 4-jarige dressuurhengsten De Peelbergen met 90 punten

Verrichtingskampioen met 90 punten

Winnaar Pavo Cup voor 4-jarige dressuurpaarden

2017 Kampioen Hengstenkeuring


De hengst Jameson RS2 was als driejarige kampioen van de hengstenkeuring en werd afgelopen zomer opnieuw aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, nadat hij de Pavo Cup onder Marieke van der Putten op zijn naam schreef. Zijn vader Blue Hors Zack (v.Rousseau) was destijds kampioen van de Hengstenkeuring en werd via de KWPN Select Sale verkocht naar Denemarken, waar hij geldt als een van de beste dressuurverervers. 


Jameson RS2’s moeder Atilinda M is een keur pref IBOP-dr sport-dr-dochter van de preferente topvererver Negro. Atilinda is ook de moeder van de even oude NMK-kampioene van 2017: Jatilinda (v.All at Once), die in de Pavo Cup dit jaar dertiende werd. Atilinda, zelf Inter I-geklasseerd in de sport nadat ze 81,5 punten in de IBOP liep, bracht naast Jatilinda nog drie elitedochters en vijf slaagden er al voor de IBOP. Haar moeder Tilinda is een dochter van de gewaardeerde Grand Prix-hengst Krack C en zij bracht van Special D een Z-dressuurpaard. Haar moeder Nilinda M, een dochter van de preferente Contango, is de moeder van het Lichte Tour-paard Saintropez M (v.Mooiman), ZZ-Zwaar-paarden van Vivaldi en armani en van een Z-paard van Florencio.


Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2018:
Jameson RS2 is een eerlijke, sensibele hengst met zeer veel werklust en een zeer goede instelling. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zuiver maar zou meer moeten schrijden. In draf beweegt de hengst met veel actie en beentechniek. De draf heeft een goede ruimte, veel gedragenheid en een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is imponerend; zeer krachtig, bergop, gedragen en zeer goed van ruimte. Jameson RS2 beweegt met zeer veel souplesse, zeer veel houding en een zeer goede balans met veel schakelvermogen. Als dressuurpaard heeft Jameson RS2 zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.


Exterieur:
Jameson RS2 is een royaal ontwikkelde bergopgebouwde rijtypische hengst die ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel staat met uitstraling. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld en zou langer moeten doorlopen. De rug is ruim voldoende van lengte en zou meer bespiering kunnen hebben. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en hebben een goede kwaliteit.


Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.


Bron: Van Uytert

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Dhr. L. de Bruijn

+31 6 55854130

Evertsoord

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!