Paloma

Kjento x Lord Leatherdale x Tuschinski

Merrie

23-4-2020

Medium

 
Paloma
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Lichtvoetig draaft en galoppeert ze door de baan...

Paloma is een correct gebouwd en aansprekend merrieveulen uit een kerngezonde merrielijn van de verrichtingskampioen Kjento.  De keuze voor deze jonge Negro nakomeling in combinatie met de hengst Lord Leatherdale ligt voor de hand. De succesvolle combinatie van Lord Leatherdale en Negro bracht immers al de goedgekeurde hengsten Fairytale,  Chippendale, de Grand Prix hengst Everdale en natuurlijk de Wereldkampioen jonge dressuurpaarden Glamourdale.

Dit relatief jonge dressuurlijntje ontspringt uit een sterke springgerichte sportstam, waarin de eerste dressuurnakomelingen van zich laten horen.

Moeder is de Z2 geklasseerde Elite, sport (dr), IBOP (dr) merrie Elma. Zij bracht tot op heden naast Paloma nog twee nakomelingen van de hengsten High Five U.S. en First Choice. 

Grootmoeder Arma is een ster, prok merrie van de hengst Tuschinksi (v. Krack C). Zij bracht naast Elma, de nog jonge nakomelingen, Legendale (v. Lord Leatherdale), Mellini (v. Fellini) en Phancy (v. Just Wimphof).

Overgrootmoeder is de springgefokte Kilma (v. Burggraaf). Haar vader Burggraaf staat er om bekend dat hij niet alleen zeer goede springpaarden geeft, maar ook dressuurpaarden die op het allerhoogste niveau presteren. Zoals de Grand Prix dressuurpaarden Florijn en Louisville. Kilma bracht naast Arma de 2e bezichtingshengst Obote (v. Holland) en de ster, voorlopig keur meer Victoria (v. Metall).

 

Milma (v. Voltaire) de zus van Kilma bracht o.a. het internationale PSG/Inter I paard Wilma D (v. Numero Uno) en de 1.40m. geklasseerde merrie Zilma D (v. Berlin). Zij is moeder van het internationale 1.50m. springpaard Grand Cooper (v. Lord Z) van Pius Schwitzer.

Vader is de expressief bewegende jonge hengst Kjento. Zijn vader is de preferente topvererver Negro die onder andere tekende voor het vaderschap van de olympisch kampioen Valegro van Charlotte Dujardin. Zijn moeder is de elite preferente merrie Zoriana (v. Jazz). Zij werd op de KWPN nationale merriekeuring derde en behaalde een topscore van 90 punten voor haar IBOP (Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden).

Kjento toont met zijn bewegingstechniek, rijdbaarheid en instelling gecombineerd met het vermogen tot sluiten en verzamelen zeer veel aanleg voor het zware werk. Hij was de absolute topper van het KWPN najaarsverrichtingsonderzoek in 2018 met een puntentotaal van 90.

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Wijlaars Paarden

Someren

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v