Sylvester

Las Vegas x De Niro x Zhivago

Hengst

06-06-2022

M/L

 
Sylvester
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Dressuurtalent in de dop!


Sylvester is een hengstveulen met drie uitstekende gangen en heeft een vriendelijk bewerkbaar karakter. Hij beweegt moeiteloos berg op met veel lossigheid, balans en ruimte in de beweging. 


Een belofte voor de hogere dressuur!

Moeder is de Ster merrie Lilinda (v. De Niro). Sylvester is haar tweede nakomeling.


Grootmoeder is de Keur, IBOP-dr. merrie Filinda (v. Zhivago). Bij haar IBOP noteerde ze een topscore van maarliefst 86 punten! Met 5 x een 8,5 voor haar stap, draf, galop, rijdbaarheid/bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard en maar liefts 2 x het cijfer 9 voor haar souplesse en houding en balans! Lilinda is, zo ver wij weten, tot op heden haar enige nakomeling.


Overgrootmoeder is de Preferente merrie Wilinda (v. Fidermark). Zij bracht naast Filinda de Ster merrie Cilinda (v. Sorento),  de Ster, IBOP-dr., PROK gekeurde merrie Dilinda (v. Sorento), het internationale PSG/Inter I paard Incognito (v. Sorrento) - Ann-Sophie Goethals (BEL) en het internationale PSG/Inter I paard Generation (v. Zhivago) - Jessica Harlan (USA).

Vader is de imponerende hengst Las Vegas (v. Ferdeaux). Tijdens de aanlegtest voor dressuurhengsten geboren in 2016 werd één ultieme 10 uitgedeeld. Las Vegas overtuigde met een 10 voor zijn draf. Vanwege de coronacrisis konden de Pavo Cup en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie geen doorgang vinden. Veel hengsten uit de L-jaargang hadden zich daardoor al sinds de KWPN Stallion Show 2019 niet meer aan het publiek getoond. Er werd daarom op de KWPN-Hengstenkeuring een aanlegtest georganiseerd. “Het is een paard met veel gemak, veel schoudervrijheid en een bergopwaarts beeld”,  is het commentaar van jury Joyce van Rooijen – Heuitink enthousiast. “Hij loopt heel makkelijk en lichtvoetig door de drafonderdelen. Hij beschikt tevens over een goede, zuivere en krachtige stap. De galop heeft heel veel kracht en afdruk, daarbij blijft hij mooi bergop gaan en schakelt hij erg makkelijk.” Las Vegas kwam onder Franka Loos uit op 89 punten, voor zijn galop en totaalindruk kreeg hij het cijfer 9.0.


Inmiddels wordt zijn lijst met successen steeds langer en mag hij zich ook dit jaar weer presenteren op het WK Jonge Dressuurpaarden.

  • Winnaar Finale Hengstencompetitie KWPN-Stallionshow met 89 punten

  • Winnaar Hengstencompetitie Exloo met 91 punten

  • Winnaar Hengstencompetitie Ermelo met 91 punten

  • Winnaar Hengstencompetitie Kronenberg met 97 punten

  • Winnaar Pavo Cup 5-jarige Dressuurpaarden

  • W.K. Verden 5-jarige Dressuurpaarden 5e plaats

Bron: Van Uytert

Vraagprijs:

Op aanvraag

 
Fokker

Dhr. K. Waterschoot

+31 6 30411878

Hoogeloon

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!