Sieraa d'Utopia

Spielberg x Ferguson x Krack C

Merrie

27-3-2022

M/L

 
Sieraa d'Utopia
engelsevlag.jpg
youtube_logo.png

Sieraa d'Utopia is een hoogbenig veulen die mooi in het dressuurmodel staat. Ze heeft een vriendelijk en bewerkbaar karakter en stamt uit de welbekende Utopia merrielijn. Een merrielijn die garant staat voor een keur aan sportpaarden. 


Een veulen uit de directe merrielijn van de Preferente KWPN hengst Vivaldi!

Moeder is de jonge Ster, IBOP-dr, D-OC merrie Laguna-Utopia. Zij is een nakomeling van de rijzende ster en PAVO-cup leverancier Ferguson (v. Floriscount).  Sieraa d'Utopia is haar eerste nakomeling.


Grootmoeder is de Ster, voorlopig Keur, PROK merrie Diva-Utopia (v. Krack C). Zij bracht naast Laguna-Utopia de L-geklasseerde paarden Kantana-Utopia en Isostar-Utopia. Diva-Utopia is de volle zus van de KWPN Preferente hengst Vivaldi en wordt sinds 2018 ingezet in het fokprogramma van de prestigieuze fokkerij Mount St. John van Emma Blundell in Engeland.


Overgrootmoeder is de Ster, Preferente, Prestatie, D-OC merrie Renate-Utopia (v. Jazz). Zij leverde onder andere de NMK kampioene Wiona-Utopia en haar bekendste nakomeling is niemand minder dan de al bij leven legendarische Preferente hengst Vivaldi (v. Krack C)!

Spielberg is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst. Vader Sunny Boy is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. 


Spielbergs grootvader Rosier brengt het waardevolle bloed van Rubinstein I met zich mee, waardoor ook de beroemde stam van Olympisch kampioenen Ahlerich, Rembrandt en Amon de pedigree van Spielberg versterkt. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss.


Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt Spielberg over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique.


Inmiddels hebben Spielbergs oudste nakomelingen Spielbergs Cartier en Denza Lenza onder respectievelijk Fieke Houwen en Robin van Lierop hun debuut op Prix St. Georges-niveau al gemaakt.


Sinds 2021 is Spielberg door het succes van zijn nakomelingen en zijn vrije bloedvoering erkend door het KWPN.


Bron: Team Nijhof

Vraagprijs:

5750 incl. BTW

 
Fokker

Mw. C. Kattenbelt-Versantvoort

+31 6 42609569

Gemonde

Nederland

Horsetelex
 
 
CONTACT
arrow&v

Bedankt voor de inzending!