top of page

De fokkerij van Stal Reikja: Passie, Prestatie en Plezier

Op onze website tref je maar liefst 4 hengstveulens aan uit de fokkerij van Stal Reikja uit Drunen. Wij vinden het daarom een uitstekend moment om meer te weten te komen over de dressuurpaardenfokkerij van Stal Reikja. In dit artikel nemen we je mee in hun fokkerij waar Passie, Prestatie en Plezier centraal staat en stellen we je voor aan hun bijzondere merries.


Het begin van een droom:

Enkele jaren geleden begon eigenaresse Sunit van Riel hobbymatig met het fokken van veulens toen haar geliefde paard Lady Reikja ouder werd en ze graag een merrieveulen uit haar wilde fokken. Helaas is het fokken van een merrieveulen niet gelukt, want Lady Reikja kreeg driemaal opeenvolgend een hengstveulen. Hoewel de fokkerij niet voortgezet kon worden met nakomelingen uit Lady Reikja raakte ze wel besmet met het fokkersvirus. Als eerbetoon aan Lady Reikja dragen alle gefokte veulens de naam "Reikja".


Groei en succes:

Inmiddels is de fokkerij van Stal Reikja verder gegroeid en wordt er gewerkt met merries uit bewezen prestatiestammen. Eén van deze bijzondere merries is Opdradin S, afkomstig uit de bekende Bottie-stam. Ze is een kleindochter van de dubbel Preferente Prestatiemerrie Amadin S. Zij bracht onder andere de hengst Guardian S - de hengst die aan de basis staat van de hengstenhouderij van Peter van de Sande. Opdradin S is daarmee een aanwinst voor de fokkerij van Stal Reikja.

De merries Likita en Mokita zijn directe nakomelingen van de Elite, Preferente, Prestatie, D-OC merrie Tikita uit de fokkerij van de succesvolle fokker Willy van der AA. Tikita is Preferent, Prestatie, evenals de vijf generaties daarvoor. Ze is o.a. moeder van het PSG/Inter I paard Florante en de AES goedgekeurde hengst WHS Zorro en is tevens grootmoeder van maar liefst drie goedgekeurde hengsten! Te weten, Next Level, Olivier en Night Shadow. Mokita bracht dit jaar Tivoli Reikja een nakomeling van de de jonge hengst Mister Diamond. Likita bracht Trudeau Reikja een veulen van de talentvolle hengst For Ferrero.


De Keur Preferente Prestatiemerrie Tirette gaat dit jaar met pensioen en wordt opgevolgd door de veelbelovende 3-jarige For Ferrero nakomelinge Poirot Reikja. Poirot Reikja's moeder Armageddon (v. Sir Donnerhall) is de volle zus van de Grand Prix paarden Sao Passionato en het Grand Prix-paard Apassionata. In de merrielijn vinden we tevens de in Duitsland goedgekeurde hengsten Jazzman en Disaronno. Disaronno liep eveneens op internationaal Grand Prix niveau. Met zo'n opmerkelijke afstamming heeft Stal Reikja hoge verwachtingen van Poirot Reikja en haar toekomstige nakomelingen.

Trudeau Reikja - Next Level x Tirette VDL (Silvano N) x Ahorn
Trudeau Reikja - Next Level x Tirette VDL (Silvano N) x Ahorn

Het ideale veulen:

Bij Stal Reikja wordt ernaar gestreefd om veulens te fokken met een sterk achterbeen, een fijn karakter en de potentie om moeiteloos door hun lichaam te bewegen. De eigenschappen die essentieel zijn voor het succes in de dressuurring en het plezier van zowel ruiter als paard.


De veulens van Stal Reikja zijn een genot voor ruiters van elk niveau, of het nu professionals zijn die streven naar topprestaties of amateurs die gewoon met veel plezier willen genieten van een fijne rit.


コメント


bottom of page