top of page

Waarom 2023 het jaar is om een veulen te kopen


Catootje - merrie - Count on me Z x Diamant de Semilly

Met de hoge inflatie die wereldwijd prijzen van luxe artikelen onder druk zet, kunnen liefhebbers van dressuur- en springpaarden een unieke kans grijpen.


Voor wie over financiële reserves beschikt en wil investeren in de toekomst van de paardensport is 2023 bij uitstek het jaar om meerdere veulens aan te schaffen.


Investeren in de Toekomst van de Paardensport

Als gepassioneerde paardenliefhebber gaat het kopen van een veulen verder dan alleen het voldoen aan de liefde voor paarden. Het is ook een investering in de toekomst van de paardensport en mogelijk een strategische zet om waarde op te bouwen. Een veulen dat goed wordt opgefokt en getraind, kan zich ontwikkelen tot een goedgekeurde hengst, een top fokmerrie of een dressuur- of springpaard voor de sport. Hoewel er net als bij beleggen financiële risico's aan verbonden zijn kan het opleiden van een goed paard financieel zeer lonend zijn.


Diversificatie van Investeringen

Heb je financiële reserves opgebouwd en interesse in de paardensport, dan biedt de huidige marktsituatie een kans om je investeringsportfolio te diversifiëren. Investeren in veulens kan een slimme zet zijn, vooral gezien de potentieel gunstige prijzen als gevolg van de inflatie. Het kan daarom een strategisch interessante keuze zijn om meerdere veulens aan te schaffen en daarmee risico's te spreiden en de kans op succes te vergroten.


Een goed veulen behoud altijd zijn waarde

Hoewel de prijzen onder druk staan en de huidige markt de kans bied om veulens voordelig aan te schaffen, behouden een groot deel van de goede en bovengemiddelde veulens hun waarde.

Fokkers die een goed veulen hebben en momenteel niet de prijs kunnen krijgen die ze willen en de ruimte hebben om het veulen zelf aan te houden, zullen er namelijk voor kiezen deze zelf op te fokken. De goede en gezonde jonge paarden worden over een paar jaar immers nog schaarser en daarmee nog duurder!

Wil je van deze fokkers een veulen aanschaffen, dan dien je je budget waarschijnlijk aan te passen naar minimaal € 7.500,- of € 15.000,- of hoger voor de aanschaf van een zeer goed veulen.

Op de foto:

Trevor S - hengst - Glasgow W vh Merelsnest x Hornet Rose x Esteban

Très Beau - hengst - Kyton x Fürst Romancier x Oscar

Theodorus van Liemeer - hengst - Glamourdale x Firestone x Gribaldi

Dakota M Z - hengst - Dorain Grey TN Z x Cardento x Narcos II


Comments


bottom of page